Kajakkpadling i Fjord-Norge

Det finnes ikke mange andre steder hvor det er så perfekt for kajakk som i Fjord-Norge. Her er det imponerende fjorder, nydelige kystområder og det er mulig å padle på noen av verdens beste elver. Kort fortalt er det noe for enhver smak og nivå, enten du er nybegynner eller har padlet i kajakk i mange, mange år. Spesielt på Vestlandet er det mulig å padle i den fantastiske skjærgården med tusenvis av holmer, skjær og småøyer. Eller du kan ta en rolig tur mellom massive fjell, gjennom trange sund og nyte stillheten mens du glir gjennom det stille vannet.
Det er relativt enkelt å komme seg frem til de mange spesielle områdene fra knutepunktene rundt om på Vestlandet. Derfor trenger du ikke å legge ut på lange reiser for å komme en tur på vannet. Enten kan du ta bilen til bestemmelsesstedet og ha kajakken med deg eller du kan bruke offentlig transport og leie kajakk flere steder. Blant annet ved Geirangerfjorden er det mulig å leie kajakk og her er det samtidig utrolig fint å padle en tur på egenhånd eller med en gruppe.

Nybegynnertur

Det finnes mange turoperatører som tilbyr kajakkpadling rundt om i Norge. Har du derfor lyst til å prøve deg på en tur i kajakk, et sted hvor vannet er rolig, så lønner det seg å gjøre dette sammen med en gruppe. Nybegynnerturer finner f.eks. sted i Geirangerfjorden, som står på UNESCO sin verdensarvliste. Her er det padling langs bratte klipper og høye fossefall og samtidig er det mulig å besøke en eller flere av de mange gårdene langs fjorden. Flere turer tilbyr overnatting i telt, slik at du også får mulighet for å nyte kvelden dypt inne i fjorden når alle krysstoktskipene har seilt ut igjen. Det blir tent opp bål og deltakerne kan så nyte dette uberørte stedet. Underveis er det også mulig å fiske, bade eller dykke for dem som har lyst på det. Alt sammen mens en dyktig guide vil hjelpe deg med kajakken og være til rådighet om du trenger hjelp.

Lange turer

Det arrangeres også langturer hvor du kan padle i flere dager sammen med en gruppe og oppleve ikke bare en fjord, men flere fjorder samt livet ute i naturen. På slike lengre turer padler man i doble kajakker, slik at det ikke skal bli for tungt med det utstyr som trengs. Her er det bare å glemme mobilen og klokka og i stedet nyte de fantastiske omgivelsene mens dere padler av gårde i et rolig tempo. Hvor lenge dere padler i løpet av en dag kommer helt an på gruppens sammensetning og hvor dere skal campe. Vær og vind spiller selvsagt også en rolle. Disse turer begynner i Flåm ved Aurlandsfjorden. Dette er det perfekte utgangspunkt for litt lengre turer, med mulighet for å padle inn i Lustrafjorden, Sognefjorden eller gjennom det trange Tverrbergvatnet ved fylkesvei 337.
Padleturen sørger også for at man kommer inn i den berømte Nærøyfjorden, som er på UNESCOs verdensarvliste. På de lange turene kommer man til å se mye av den nydelige naturen som finnes i og rundt Fjord-Norge, mange dyr og det er ikke uvanlig å komme til å oppleve ørner, oter og sel. En slik tur er bra for den som har litt erfaring med å padle i kajakk og som samtidig ønsker naturopplevelser, som du kun kan få ved å være på vannet i de mange fjordene i Norge.